Home History Pròleg
Pròleg PDF Print E-mail

Amb molta alegria i gran plaer hem vist acabat un treball sobre la història de l’Església de Crist de Sabadell. Aquesta parròquia ha sigut durant cent anys el centre de l’anglicanisme a Catalunya, depenent de ella o estant vinculades altres congregacions com les de Sant Vicenç de Castellet, Monistrol de Montserrat i Terrassa, que van ser tancades després de la guerra civil.

Són destacats els exemples que podem veure a les planes d’aquesta història: el compromís i tremp d’un grup de cristians catalans que han sabut mantenir la fidelitat a les seves consciències dins del Cristianisme Reformat. Per suposat, no es tracta d’una obra definitiva que esgoti el tema, sinó més bé el primer graó de una escala que invita els investigadors del protestantisme, amb interès amb la història i els curiosos en general, a aprofundir a les arrels de la reforma de la Segona Reforma a Catalunya. Es tracta a més de una valuosa contribució que aporta dades importants per la historia del Protestantisme en general.

 

Voldria de forma especial, agrair a tots els que han contribuït a l’edició d’aquesta història, tant els que l’han escrit, com els que han donat una fotografia o alguna il·lustració gràfica. Estic segur que serà de gran interès, no solament per els catalans, sinó pels espanyols en general i també per aquells que fora d’Espanya han tingut alguna vinculació especial amb la Església de Sabadell.

 

Per mitjança de la informació aquí oferta, es pot veure també la importància de la tasca social que l’Església de Crist ha portat a cap, treball que ha anat unit a l’obra missionera i evangèlica. En definitiva, la construcció de un evangelisme integral, un model sobre el que continua edificant cent anys més. 
Església de Crist